Turen gaar til Iya(祖谷のかづら橋)

Den 15 november


Det er laenge siden. Nu har jeg lidt tid paa hotelvaerlset, skriver jeg om min kort rejse til Shikoku. Lad vaere med at taelle, hvor mange dage siden det var.


Det var en fantastisk dag. Vi startede med at koere over broen "Seto stor bro", nemlig den bro mellem Okayama(i Honsyu) og Kagawa(paa Shikoku). Naar man kommer til Kagawa(Sanuki, kaldt i gamle dage), kan man ikke undvaere at spise japanske nudler "Udon". Vi bankede en lille doer paa et gammelt hus og smagte en enkel ret. Det var laekker! men utrolig billigt, kun 150yen!



Det er et hyggeligt UDON koekken!!(味のある製麺所)


Vi fortsat turen mod skovene. I enden af en lang og smal vej fandt vi "secret heaven", Iya, Tokushima. Ha ha, et hemligt sted fyldt af en masse mennesker. Det her sted har et gammelt hangbro. Broen af planter har eksisteret i det her sted i mange aar, men det er stadig staerk nok til at baere alle de mennesker, der gaar paa en efter en.


I naerheden fandt vi en bad med fantastisk udsigt. Det var maaske lidt sent for bustourister, saa vi kunne heldigvis slappe af i varm vand.



Iya no Kazurabashi(祖谷のかずら橋)


11月15日


お久しぶりの更新です。ホテルでやっと時間ができたので先日の旅を少し。。何日前の話かは数えないように!


晴天なり。旅のスタートは瀬戸大橋から。
香川に来たら忘れてならないのは讃岐うどん。とかいいながら生まれて初めて製麺所の後ろから戸を開けて頂戴しました。うまい!素朴。食はやっぱり五感で味わうものだ。しかもたった150円。ついでにいい写真も撮れました(上)


旅は森の中へと続き、徳島の細い山道へ迷い込む。着いたのは秘境、祖谷。秘境とはいえ、紅葉シーズンは人だらけでしたが…。もちろん目玉はかずら橋。長くその地にありながらいまだ頑丈。バスツアーの行列隊が全員渡っても、ビクともせず。いやユラユラのみ。


締めは近くの温泉。少し遅かったからか、バスツアーとは入れ違いか何かでほぼ貸切状態。きれいな景色に癒されました。




                                      • -

I dags dansk(#024)


Slappe af(スラップ エ)くつろぐ
Utrolig(ウトローリ)信じられないほど

                                      • -


Vi ses! Trankebar